kor.015

U akvatoriju uvale Prigradica na Korčuli, a u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, održano je od 12-14. rujna Međužupanijsko prvenstvo u športskom ribolovu za kategoriju U16 – lov štapom s obale, a čiji je domaćin bila Športsko ribolovna udruga Pagar – Blato. Natjecanje je trajalo dva dana, a u istom su sudjelovala 42 natjecatelja iz 21 kluba iz Istarske (Delfin – Pula, Štinjan – Pula, Galeb – Raša i Udica – Umag), Primorsko-goranske (Čikavica – Šilo, Kostrena – Kostrena, Lovrata – Krk, Vela sten – Dobrinj, Zubatac – Lovran, Preluk – Matulji i Arbun – Punat), Zadarske (Zubatac – Zadar, Sipa – Benkovac, Ribon – Novigrad i Podlanica – Biograd), Šibensko-kninske (Gof – Rogoznica i Tribunj – Tribunj), Splitsko-dalmatinske (Zenta – Split, Arbun – Supetar i Nebojsija – Kaštel Kambelovac) i Dubrovačko-neretvanske županije (Batala – Dubrovnik).
Oba natjecateljska dana vrijeme bilo stabilno i pogodno za udičarenje (puhao je burin i lagana tremontana), pa je ulov bio zadovoljavajući i po kvaliteti i po količini.

POJEDINAČAN PLASMAN
1. Martin Žgomba (Delfin – Pula) = 1598
2. Alan Gojanović (Zubatac – Lovran) = 1150
3. Luka Gredičak (Zubatac – Zadar) = 1077
EKIPNI PLASMAN
1. Zubatac – Zadar (Luka Gredičak i Martin Čurko) = 2178
2. Zubatac – Lovran (Alan Gojanović i Tonko Pavičević) = 1796
3. Udica – Umag (Mario Koslovich i Danijel Božić) = 1387

Najveći pojedinačan primjerak ulovljene ribe imao je Andrej Peloža (Preluk – Matulji) koji je ulovio lumbraka od 320 grama.
U natjecanju je ulovljeno ukupno 22,5 kg ribe (870 komada), a prevladavali su pirke, špari, kanjci, knezi, lumbraci i fratri.

Uz pobjednika, našeg MARTINA ŽGOMBU, na prvenstvu su sudjelovali naši: ADRIJAN AMBROŽIĆ koji je zauzeo 10. mjesto, DEAN RADOVANOVIĆ 21. mjesto te MATIJA VLAŠIĆ 36. mjesto.

Isti vikend na Murteru je održano Međužupanijsko prvenstvo u športskom ribolovu za kategoriju U21 – lov štapom s obale, a čiji je domaćin bio Sportsko ribolovni klub Murter. Delfin je, prvi puta u ovoj kategoriji, predstavljao naš ŽAN ŽAK ŽMAK koji se nakon 2 dana pecanja plasirao na 31. mjesto.