ALBERTOVA RIBA SAD JE U NEBESKIM MORIMA

Ovih dana s tugom smo primili vijest da je preminuo Alberto Ivanović, naš dugogodišnji član i jedan od najuspješnijih naših natjecatelja. Dugo je i teško bolovao. Čim se mogao malo pridići, obilazio nas je i pokušavao bar malo sudjelovati u natjecanjima i druženjima. Tada bismo se ponadali da će nekim čudom bolest biti prevladana. Nažalost, umjesto da se povuče, bolest je uzela sve. Za današnje prilike, Alberto nas je zaista prerano napustio, nije uspio ni pedesetu navršiti. Pred njim je bilo još puno neosvojenih trofeja. A za života stvarno ih je puno osvojio, na brojnim kup i službenim natjecanjima. Bio je dvije godine reprezentativac, sudjelovao na svjetskim prvenstvima, došao ekipno do prvog i pojedinačno do trećeg mjesta na državnom prvenstvu. U tridesetak godina, koliko je bio članom PŠRD Delfin, postigao je da su kao malo kojem članu njegove vitrine pune pehara i medalja.

Alberto Ivanović bio je i dragovoljac od 1991. godine u Domovinskom ratu. Borio se u redovima 9. gardijske brigade Vukovi.

Na posljednjem ispraćaju bili smo u subotu, 30. svibnja, na mjesnom groblju u Balama.

Uza sve razgovore i prisjećanja na druženja s Albertom, ipak su najupečatljivija sjećanja bila na njegovu osebujnu prirodu, na njegov vedar duh, spremnost na šalu, ali i na izravnu kritičku opasku.

Baš takav će nam nedostajati. A utjeha može biti samo pretpostavka da sad lovi neku svoju ribu na nebeskim morima.